Aan alle gescheiden ouders

Sinds de oprichting ben ik als (familierecht) advocaat bertrokken bij Villa Pinedo, een online community voor kinderen met gescheiden ouders. Nu heeft oprichtster Marsha Pinedo op basis van de directe ervaringen die zij met deze kinderen heeft opgedaan een boek geschreven om zo op indringende wijze de scheidende en gescheiden ouders van Nederland te bereiken. Ik ga dit boek zeker gebruiken in mijn praktijk.

Leer van kinderen hoe het beter kan

Elk jaar krijgen 70.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Soms gaat het goed, vaak ook niet. Dat kan anders. En van wie kun je dat nou beter leren dan van kinderen zelf?

Marsha Pinedo, oprichtster van Villa Pinedo – dé online community voor kinderen met gescheiden ouders – neemt je in dit boek bij de hand.

In Aan alle gescheiden ouders laat Marsha de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die elke ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt. Zodat jouw kind later kan zeggen: ‘Mijn ouders? Die zijn echt goed gescheiden.’

Kindertherapeute Marsha Pinedo is oprichtster van Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders. Uit eerste hand (namelijk die van de kinderen zelf) krijgt ze de meest eerlijke verhalen te horen. Ze schreef dit boek samen met journalist Petra Vollinga die sinds 2007 zelf co-ouder is en eerder Het grote co-ouder (doe)boek schreef.

[separator type=’transparent’ normal_full_width=” pattern_full_width=” color=” thickness=” up=’20’ down=’0′]