Linkjes

Villa Pinedo

Als je ouders gaan scheiden, dan is het fijn als je terecht kan bij jongeren die hetzelfde meemaken. Wil je jouw verhaal kwijt en jouw ervaringen met andere jongeren uitwisselen? Voel je vrij om dit te doen bij Villa Pinedo.

De Kindertelefoon

Wil je jouw hart luchten? Met iemand bellen of chatten over de scheiding van je ouders? Op een forum jouw verhaal achterlaten, of lezen over de ervaringen van andere jongeren? Neem dan contact op met de Kindertelefoon.

Kinder- en jongerenrechtswinkel

Wil je meer weten over jouw rechten als je ouders gaan scheiden? Heb je nog vragen? Of zoek je bijvoorbeeld hulp bij het schrijven van een brief? Als je jonger bent dan 21 jaar, kun je hiervoor gratis terecht bij de Kinder- & jongerenrechtswinkel.

De Kinderombudsman

Als kind en jongere heb je in Nederland bepaalde rechten. De Kinderombudsman beschermt deze rechten en zorgt ervoor dat deze bekend zijn. Hier lees je er meer over

Kinderalimentatie

Jouw ouders regelen jouw financiën voor je, ook na een scheiding. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten voor eten, drinken, kleding en het lidmaatschap van een vereniging. Hier lees je er meer over.