Expats

In Nederland wonen van oudsher veel expats. Hoewel zij vaak maar tijdelijk in ons land werken en verblijven, hebben zij wel relaties en/of kinderen. Dat betekent dat zij ook in Nederland gaan samenwonen, trouwen, kinderen krijgen of een huis kopen. In sommige gevallen gaan mensen ook weer uit elkaar of scheiden. Al deze gebeurtenissen moeten juridische goed geregeld worden, steeds met oog voor de juiste juridische context.

Processen in goede banen leiden

Mr. Boomsma-Shriber begeleidt al jaren expats met juridisch advies en mediation. Deze ervaring is belangrijk omdat kwesties bij expats nooit standaard zijn. Er komt heel wat kijken bij hun huwelijken, variërend van het opstellen van huwelijkse voorwaarden tot het regelen van het huwelijksvermogensrecht. Ook in het geval van scheidingen is voldoende kennis van andere rechtssystemen cruciaal om processen effectief te begeleiden en expats adequaat te adviseren.

 

Mr. Boomsma-Shriber kan mediations ook online verzorgen. Zij heeft al jaren ervaring met mediations via Skype. Online mediations zijn bovendien zeer efficiënt en flexibel voor cliënten. Mr. Boomsma-Shriber is lid van de Vereniging van Online Mediators (VOM).

Nauwe samenwerking met experts

Expats kunnen voor uiteenlopende vragen terecht bij Mr. Boomsma-Shriber. Zij combineert kennis, ervaring en creativiteit om steeds tot de best passende oplossing te komen. Haar rol van advocaat, mediator en coach wordt zo nodig aangevuld met een breed netwerk van experts. Dit varieert van het inwinnen van advies bij International Juridisch Instituut tot samenwerking met fiscalisten, estate planners en psychologen. Om te zorgen dat de afspraken kloppen en goed zijn vastgelegd, werkt Mr. Boomsma-Shriber nauw samen met gespecialiseerde notarissen. Op die manier kunnen ook expats rekenen op de beste ondersteuning op maat.

Heeft u vragen over expats? Neemt u contact op met mr. Boomsma-Shriber voor informatie en advies.