Samen een echtscheidings- of ouderschapsplan maken

De Raad voor Rechtsbijstand heeft een heel handig, gratis online-instrument gecreëerd waarop mensen samen via het internet een echtscheidings- of ouderschapsplan kunnen maken. Het is bedoelt voor mensen en hier samen (via het internet) afspraken over willen maken. Zo kan men zich een idee vormen van hoe ze allerlei zaken willen regelen en hier samen over overleggen. Ook bevinden zich op de website allerlei hulpknoppen en verwijzingen naar informatie zodat er ruim hulp wordt geboden bij de invulling van het plan. Er is ook een filmpje beschikbaar van twee mensen die goede ervaringen hebben met het echtscheidings- en ouderschapsplan. Op www.echtscheidingsplan.nl is speciaal voor kinderen ook een kinderpagina beschikbaar. Op deze pagina vinden kinderen allerlei informatie ingedeeld naar leeftijd en krijgen zij antwoord op vragen waar zij mee zitten en kunnen zij ook filmpjes bekijken. Het bied ook de mogelijkheid een brief aan de rechter te schrijven met hun wensen met betrekking tot de omgangsregeling. Ook voor hun ouders is hier zeer interessante informatie te vinden.

Indien u meer wilt weten kunt u een kijkje nemen op www.rechtswijzer.nl (bij het echtscheidings- en ouderschapsplan) en op www.echtscheidingsplan.nl.

Mocht u er niet uitkomen of heeft u meer informatie en begeleiding nodig dan kunt u zich altijd tot mij wenden.

Veel succes ermee,

L.I. Boomsma-Shriber