Wetsvoorstel duomoeders

Op 4 oktober 2011 is een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer tot wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. Dit gaat over het juridisch ouderschap van de vrouwelijke partner van de moeder, anders dan door adoptie. Als de wet wordt aangenomen, zal de vrouwelijke partner van de moeder (de meemoeder) de juridische ouder van het kind worden, zonder dat hiervoor een gerechtelijke procedure nodig is.

Momenteel begeleid ik mijn werkstudente Casey van Veenendaal bij het schrijven van een scriptie over dit actuele onderwerp. Hierin vergelijkt zij de positie van heteroseksuele paren met die van lesbische paren nu, en in de situatie waarin het wetsvoorstel wordt afgerond. We werken beiden met veel plezier aan haar scriptie, die na afronding ook op deze site te downloaden is. En we hopen natuurlijk op een hoog cijfer! Casey zal als onderdeel van haar afstuderen ook een speciale pagina schrijven voor mijn website over zowel dit actuele onderwerp als andere afstammingskwesties. Na haar afstuderen gaat Casey als paralegal op mijn kantoor aan de slag.