Wie wordt het kind van de rekening?

Afgelopen donderdag is onze assistente, Casey van Veenendaal afgestudeerd HBO recht. Ik heb haar begeleid bij het schrijven van haar scriptie. Ze heeft voor haar scriptie, met als onderwerp “Wie wordt het kind van de rekening? In hoeverre het Nederlands recht voorziet in de kinderwens van lesbische paren ten opzichte van hetero seksuele paren” een negen gekregen. Haar scriptie is een geweldig naslag werk ten aanzien van afstamming, erkenning, duo moederschap en de verschillen tussen bekende en anonieme donoren. Daarnaast wordt het nieuwe wetsvoorstel ten aanzien van lesbisch ouderschap uitgebreid besproken. Het was een geweldige ervaring om haar te begeleiden bij het schrijven van haar scriptie en we zijn beiden erg tevreden met het resultaat.

Met vriendelijke groet,

mr. L.I. Boomsma-Shriber