Nieuw: Website voor kinderen

Een scheiding heeft grote gevolgen, ook voor de kinderen. Daarom heb ik voor hen een speciale site Kinderrecht gemaakt, met informatie over hun rechten. 

Ouders blijven hun leven lang ouders. Ook na een scheiding. Zo komen ex-partners elkaar tegen bij oudergesprekken op school of een diploma-uitreiking. En zelfs jaren later nog wanneer hun volwassen kinderen gaan trouwen of zelf kinderen krijgen. Daarom bespreek ik bij een echtscheidingsprocedure altijd uitgebreid met ouders hoe zij willen omgaan met hun kinderen na een scheiding. In een mediationtraject vraag ik ouders altijd of ze bereid zijn om deel te nemen aan een kindergesprek. Maar in mijn rol als advocaat mag ik dat nu eenmaal niet. We praten dan altijd veel over de kinderen, maar ik spreek niet met hen. Maar deze kinderen gaan mij – als advocaat èn als moeder – ongelofelijk aan het hart. Daarom wil ik ook voor hen graag iets doen.

Kinderrechten

Met mijn speciale kindersite Kinderrecht informeer ik kinderen over hun rechten bij een scheiding. Want ook al zijn zij minderjarig: zij hebben bepaalde rechten. Volgens het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind heeft elk kind bijvoorbeeld het recht om gehoord te worden. Natuurlijk wil elke ouder dat het met de kinderen goed gaat, ook na een scheiding. Een logische vraag is dan: wat willen de kinderen? Maar in mijn praktijk merk ik dat een scheiding enorm veel impact heeft op de ouders zelf, die hun aandacht op veel praktische en emotionele aspecten moeten richten. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat het soms nodig is dat kinderen hun stem extra luid willen laten horen.

Stem laten horen

Veel kinderen van ouders in scheiding geven aan dat ze het belangrijk vinden om gehoord te worden. Zo kunnen ze laten weten wat zij graag willen na de scheiding. Ik vind het belangrijk dat zij deze kans krijgen. Op mijn site Kinderrecht  informeer ik kinderen over hun rechten. Ook vinden zij hier linkjes naar andere handige websites. Zo biedt Villa Pinedo Villa Pinedo kinderen de mogelijkheid om contact te leggen met andere kinderen van gescheiden ouders. Als kinderen nog vragen hebben naar aanleiding van mijn site, kunnen ze ook contact met mij opnemen. Ik kan en mag niet als advocaat voor kinderen optreden. Maar ik kan wel antwoord geven op hun vragen. Op deze manier wil ik eraan bijdragen dat kinderen de scheiding van hun ouders een plek kunnen geven. Dat is belangrijk. Want scheiden is niet het einde, ook niet voor de kinderen.

[separator type=’transparent’ normal_full_width=” pattern_full_width=” color=” thickness=” up=’20’ down=’0′]